FLYTTIPS BOHAG

Flytt- och packningstips

Smarta tips och användbara knep för att underlätta flytt eller magasinering.

Problemfri flytt – checklista att gå efter 

1. Börja i god tid
Det tar alltid längre tid än du tror att packa ner hela ditt bohag. Denna punkt är viktigast och kan inte poängteras för många gånger, därav topplaceringen.

2. Passa på att rensa
När passar det egentligen bättre att göra en rejäl rensning än vid flytt? Skänk till välgörenhetsorganisationer eller tjäna en slant på saker du inte använder.

3. Fixa flyttkartonger
Flyttkartonger är att föredra framför kassar och påsar. Flyttar du med Falu Expressbyrå lånar du flyttkartonger gratis. Räkna med 1–2 flyttkartonger per m²/boyta.

4. Märk kartongerna
Ta för vana att alltid märka dina flyttkartonger på ett tydligt sätt. Skriv också var de ska placeras på den nya adressen. Det underlättar på flyttdagen.

5. Packa det viktigaste sist
Börja packa ned sådant du inte kommer behöva innan flytt. Ofta är det sakerna i förrådet. Spara mediciner, städutrustning och necessären till flyttdagen.

6. Tänk på belysningen
Flyttdagar är långa. Se till att ha lampor tillgängliga när du kommer till den nya adressen. Håll lite extra koll på flyttlådan med lampor på flyttdagen.

7. Överbelasta inte
Tänk på att variera packningen i en flyttkartong. Fyll den inte till bredden med tunga böcker – då kan kartongen gå sönder. Variera tunga saker med lättare packning.

Var försiktig när du packar köket

Köket sticker ut när det kommer till flyttpackning. Det finns många ömtåliga glas och porslin som måste hanteras varsamt. Falu Expressbyrå kan hjälpa dig att packa köket, men om du vill göra det själv är det bra att läsa igenom följande tips.

1. Börja med det du inte använder
I köket har de flesta många kökstillbehör som används sällan. Börja med att packa ner de köksmaskiner och porslin du sällan använder.

2. Slå in porslinet
Det är av yttersta vikt att slå in porslin och glas med exempelvis skyddspapper, kökshanddukar och bubbelplast. Tidningspapper kan ge fläckar.

3. Tallrikar på högkant
Det smidigaste sättet att packa tallrikar är att ställa tallrikarna på högkant med silkespapper mellan varje. Det är bra att ha bubbelplast i botten.

4. Fyll ut med bubbelplast
När du packar porslin och glas i flyttkartonger vill du undvika tomma ytor. Fyll ut med skyddspapper och bubbelplast om det blir mellanrum.

5. Mindre kartonger i flyttkartongen
När du ska packa kaffebryggare och brödrost är det bra att packa i mindre kartonger först. Kolla efter om du har kvar ursprungsförpackningarna.

Bra saker att tänka på vid magasinering

Det finns en lösning för dig som behöver mer utrymme. Magasinering är ett bra alternativ, oavsett om det är under en kortare tid eller en längre period. Magasinering är smidigt och priset är rimligt.

Både företag och privatpersoner kan magasinera sina saker. Många företag väljer att magasinera pärmar och annat material som måste sparas, men som inte används till vardags. Privatpersoner väljer ofta att magasinera saker vid utlandsflytt, renovering eller andra tillfällen när mer utrymme behövs.

  1. Förvara i en torr miljö
    Fukt är skadligt för föremål som förvaras. Att magasinera sina saker i en torr miljö är av vikt för att det inte ska uppstå fuktskador.
  2. Kolla upp försäkring
    Det är viktigt att magasineringsföretaget har försäkrat dina förvarade saker. Då kan du känna dig trygg som kund, även om försäkringen sällan behöver användas.
  3. Hur får du tillgång till dina saker?
    Olika magasineringsföretag har olika villkor när det kommer till tillgänglighet. Ofta måste magasineringsföretaget meddelas i förhand.
  4. Kostnad för magasineringen
    Det kan skilja mycket i pris för olika förvaringslösningar. Boka en torr, rymlig och säker magasinering via Falu Expressbyrå från 699 kr/mån.

Låter det intressant? Läs mer om vår magasinering.